Direct naar artikelinhoud

De Keersmaecker stelt zich niet meer kandidaat als Bondsvoorzitter: "Werkdruk begon op me te wegen"

De Keersmaecker stelt zich niet meer kandidaat als Bondsvoorzitter: "Werkdruk begon op me te wegen"

Er komt dan toch een einde aan het ambtstermijn van François De Keersmaeker als Bondsvoorzitter. De Mechelse advocaat stelt zich na elf jaar niet meer kandidaat voor de verkiezingen die op 24 juni plaatsvinden. De weg ligt daarmee open voor Gérard Linard en Gilbert Timmermans.

"Ik heb enorm veel geïnvesteerd in de Belgische Voetbalbond en veel in return gekregen, maar de afgelopen tijd begon de werkdruk op me te wegen", vertelt De Keersmaeker op de website van de KBVB. "Na de gebeurtenissen deze week heb ik persoonlijk het gevoel nog onvoldoende steun te genieten, maar zonder spijt en met de totale overtuiging goed werk te hebben geleverd, neem ik afscheid van de KBVB."

De 59-jarige De Keersmaecker stond elf jaar onafgebroken aan het hoofd van de KBVB. Sinds 1996 zetelde hij als afgevaardigde van de Nederlandstalige amateurs in het Uitvoerend Comité, ook dat zitje zal hij afstaan. Nog eerder was De Keersmaecker negen jaar lang voorzitter van het Provinciaal Comité in Antwerpen.

Gilbert Timmermans, sinds juli 2015 de voorzitter van Voetbal Vlaanderen, zal zich mogelijk in plaats van huidig bondsvoorzitter François De Keersmaecker kandidaat stellen voor de verkiezing van morgen. De intussen 72-jarige Timmermans speelde ook twee jaar geleden met het idee om De Keersmaecker van zijn troon te stoten.

Eerder raakte bekend dat ook Gérard Linard geïnteresseerd is in het voorzitterschap van de KBVB. De 74-jarige baas van de ACFF, de Franstalige tegenhanger van Voetbal Vlaanderen, volgde Steven Martens in februari 2015 ad interim op als CEO en werd in november 2016 afgelost door Koen De Brabander.

De Keersmaecker staat al sinds 2006 onafgebroken aan het hoofd van de KBVB. Zaterdag (16u30) wordt achter gesloten deuren een nieuwe bondsvoorzitter verkozen voor de komende twee jaar.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...