Burgemeester: “Nieuwe logo van stad Hasselt is geen plagiaat”

© Sven Dillen

De stad Hasselt lanceerde donderdag een nieuw logo en een nieuwe slogan. Na de bekendmaking van het nieuwe logo is er op sociale media echter commotie ontstaan. Het nieuwe logo van de stad Hasselt zou namelijk sprekend lijken op dat van technologiebedrijf Houston in Finland. Burgemeester van Hasselt, Nadja Vananroye (CD&V), is verbaasd maar spreekt niet van plagiaat.

“Toen ik vernam dat dat Fins bedrijf hetzelfde logo heeft, was ik zeer verbaasd, maar aan de andere kant ook helemaal niet verbaasd”, zegt burgemeester Nadja Vananroye. “We hebben namelijk gekozen voor een heel sober logo. Het alfabet heeft maar 26 letters, dus de kans is groot dat het logo ook ergens anders in de wereld opduikt. Ik denk dat veel organisaties hiermee te maken krijgen.”

© Houston Inc.

‘Geen plagiaat’

De burgemeester spreekt niet van plagiaat en zal dan ook geen verdere stappen ondernemen. “We hebben natuurlijk overal gecontroleerd of het logo al dan niet bestond”, aldus burgemeester Vananroye. “Het logo staat niet in de databank van alle gedeponeerde logo’s en we hebben het natuurlijk ook gegoogled en niets gevonden.” Aangezien het logo van het Finse bedrijf Houston niet is opgenomen in de databank, kan het bedrijf volgens burgemeester Vananroye niets tegen de stad beginnen.

Volgens Vananroye gebeurt het vaker dat dezelfde logo’s opduiken. “Wij maken er ook geen probleem van dat er in Nederland en Duitsland ook een gemeente bestaat met de naam Hasselt”, aldus de CD&V-burgemeester. “Ik vind de commotie een beetje overroepen. We blijven achter ons nieuwe logo staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen