Direct naar artikelinhoud

Straks ook MVP? Meesseman beste schutter op EK basketbal

Straks ook MVP? Meesseman beste schutter op EK basketbal

De statistieken liegen niet. Samen met de Oekraïense Alina Iagupova staat Emma Meesseman met gemiddeld 21,3 punten per game helemaal bovenaan de scorelijst. "Ik hoop dat we niet ontwaken", verwoordde de 24-jarige Meesseman de Belgische droom.

Na vier wedstrijden pronkt Emma Meesseman al met een onwaarschijnlijk gemiddelde van 21,3 punten per wedstrijd. Iets wat dus enkel de Oekraïense Iagupova haar kan nadoen. Het zegt iets over de sterkte van Meesseman die samen met Ann Wauters (met 15,5 punten per game nog net in de top tien) onder de ring een dodelijk duo vormt. "Het is vreemd, want we trainen niet veel samen. Maar toch kunnen we elkaar goed vinden", vertelt Meesseman op de officiële website van de FIBA (International Basketball Federation).

(Lees hieronder verder)

Ann Wauters en Emma Meesseman vallen elkaar in de armen.
Straks ook MVP? Meesseman beste schutter op EK basketbal

"Ik denk dat het komt omdat we allebei dezelfde visie van het spel hebben en dat we dezelfde gedachten hebben over onze bewegingen. Dat maakt het voor ons en voor het team makkelijker om samen te spelen", gaat Meesseman verder. De 1m93 grote speelster van de Washington Mystics is goed op weg om misschien zelfs tot MVP (Most Valuable Player) verkozen te worden.

"De impact van Emma op het team is enorm", gooit trainer Philip Mestdagh met bloemetjes. "Ze is schitterend als speler en als persoon, want ze blijft nederig en werkt ook steeds hard. Het is schitterend om haar in het team te hebben."

Straks ook MVP? Meesseman beste schutter op EK basketbal

Het sprookje brengt de Belgian Cats voorlopig in de halve finale waar Spanje staat te wachten. Op koers dus voor een medaille, maar toch blijft Meesseman nuchter. "Spanje heeft bijna een perfecte ploeg", zegt ze aan de RTBF. "Met een bank die bijna even veel ervaring heeft als de basisspelers. Het zal moeilijk worden, maar elke match moet gespeeld worden. We moeten wel realistisch zijn, onze winstkansen zijn miniem."

Toch is het eerste EK sinds tien jaar al meer dan geslaagd voor de Belgian Cats. Met als kers op de taart het ticket voor het WK basketbal. "Ik denk dat we al begonnen zijn met dromen, want naar hier komen voelde al aan als een droom. Ik denk dat heel België meeleeft met onze droom en ik hoop dat we niet ontwaken."

Twitter bericht wordt geladen...