Direct naar artikelinhoud

De mysteries van een beroerte

DOCU Andrew Marr: My Brain and Me Dinsdag 27/6, 22u10, Canvas

In 2013 werd BBC-journalist Andrew Marr getroffen door een beroerte. Er werd even voor zijn leven gevreesd, maar Marr kroop door het oog van de naald en kon vrij snel weer praten en zijn werk hervatten. Het herstel verliep aanvankelijk voorspoedig, maar bleek niet volledig omdat hij moeite bleef hebben met het bewegen van linkerarm en -been.

In de hoop een nieuwe behandelingsmethode te ontdekken, besloot hij zich te verdiepen in de mysteries van het brein en te onderzoeken wat er zich tijdens de beroerte precies in zijn hersens afspeelde. Daarvoor keert hij terug naar het ziekenhuis waar zijn leven werd gered, reist hij de wereld rond op zoek naar een mirakelkuur en ontmoet hij lotgenoten die nog steeds met de naweeën te kampen hebben. Zoals een man die na 26 jaar huwelijk zijn echtgenote niet meer herkent en een dame die amper kan spreken, maar wel zingt als een nachtegaal.

Intieme docu waarin Marr openhartig vertelt over zijn lange en slopende weg naar herstel, over de vooruitgang die hij tijdens het voorbije jaar heeft gemaakt en over de nieuwe therapieën die hij al dan niet met succes heeft uitgetest.