© Child Focus

Kleine jongen (9) verdwijnt spoorloos bij Dienst Vreemdelingenzaken: “Helaas geen alleenstaand geval”

Een niet-begeleide minderjarige, jongen (9) is gisterenmiddag in Brussel verdwenen. Hij werd aangetroffen op straat en naar de Dienst Vreemdelingenzaken gebracht. Daar is hij spoorloos verdwenen. Child Focus is onthutst over het verdere verloop van de zaak want: “Niemand heeft daar de reflex gehad om ons of de politie in te lichten”, dat zegt woordvoerder Dirk Depover.

adm

Een onrustwekkende verdwijning: Brahim Bakali is gisterenmiddag verdwenen. De 9-jarige jongen werd alleen op straat aangetroffen en is dan, vermoedelijk, door de politie naar de Dienst Vreemdelingenzaken gebracht. Daar is hij tijdens de registratieprocedure verdwenen. “Niemand daar heeft toen de reflex gehad om Child Focus of de politie in te lichten”, zegt woordvoerder Dirk Depover. Hoe hij daar is kunnen verdwijnen is niet duidelijk.

“Geen alleenstaand geval”

“Helaas is dit geen alleenstaand geval, dit gebeurt wel vaker. Zijn verdwijning werd pas opgemerkt door het opvangcentrum, waar hij naartoe moest gaan. Zij sloegen alarm in de late namiddag alarm toen de jongen niet kwam opdagen. Zij hebben de politie ingelicht. Die hebben dan onderzoek gevoerd, maar dat heeft niets opgeleverd. Wij zijn dan meteen in actie geschoten en hebben een bericht verspreid op al onze kanalen.”

“Het is duidelijk dat hij een lange tocht achter de rug heeft, hij heeft sporen van geweld in het gezicht en ook zijn voeten zijn er slecht aan toe. Dat zien we wel vaker bij minderjarigen die zo’n lange tocht achter de rug hebben.”

De jongen is voor het laatst gezien in de buurt van de Antwerpsesteenweg in Brussel, sindsdien ontbreekt elk spoor. Brahim is vermoedelijk van Marokkaanse nationaliteit en zou enkel Arabisch spreken.

Heb jij Brahim gezien of weet jij waar hij is? Neem dan contact op met Child Focus via het nummer 116 000.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER