© Photo News

Jolien D’hoore vreest het ploegenspel op het BK wielrennen

Vorig jaar trok Kaat Hannes verrassend het laken naar zich toe aan het Lac de l’Eau d’Heure. Hannes was sneller dan Lotte Kopecky en topfavoriete Jolien D’hoore. In Antwerpen serveert men een biljartvlakke omloop met enkele kasseistroken als enige obstakels op weg naar het blinkende goud en de eeuwige roem. We kregen Jolien aan de lijn bij Tino Laureys, die het benenstel van D’hoore onder handen pakte.

fdg

“Een BK blijft een speciale koers waarin de juiste tactiek deze van de winnaar is”, trapt de renster van Wiggle High 5 een openstaande deur in. “Dat vele ogen op mij zullen gericht zijn, is geen nieuw gegeven. Dat ben ik al gewoon. Ik hoop op een eerlijke en open strijd. Dat men zal proberen om me in het defensief te dringen, is wel duidelijk. Sport Vlaanderen-Guil d’Or, Lotto-Soudal Ladies, Lares-Waowdeals en Lensworld-Kuota kunnen schuiven met de pionnen. Ann-Sophie Duyck en ik staan er alleen voor.”

“Het ideale scenario is dat het een harde koers zal zijn. Het probleem is dat men met mij niet vol wil doorrijden omdat ze me vrezen in de spurt. Twee jaar geleden in Tervuren was het ook link, maar toen draaide het toch nog goed uit. Vorig jaar maakte ik een fout en dat brak zuur op. Winnen en verliezen, hoort er bij. Met Lotte Kopecky moet ik zeker en vast rekening houden. Het verbaasde me dat ze er op het BK in Chimay niet bij was. Wat er precies scheelt, weet ik niet. Hopelijk kan ze er zondag bij zijn.”

“Ann-Sophie Duyck bewees in Chimay dat de conditie top is. Met Ann-Sophie kun je naar de oorlog. Zij zal de mouwen wel willen opstropen. Kelly Druyts won in Schellebelle en tankte er vertrouwen. Zo goed als voor eigen volk zal ze extra gemotiveerd zijn. Ze beschikt over een sterke en vooral grote ploeg en dat zal niet onbelangrijk zijn. We zullen goed moeten opletten.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer