Inwoner klaagt 'dreigbrief' burgemeester aan

© *

© dpw

© dpw

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een ‘dreigbrief’ van burgemeester Johan Van Durme (CD&V) aan het adres van een inwoner is door die laatste aan de politie doorgespeeld. Volgens de burgemeester was die brief het gevolg van een eerdere brief van de inwoner, maar die ontkent dat.

Johan Van Bever

LEES OOK: Bewoner wint dispuut met gemeente over achterstallige betaling van... 4 euro

De hele zaak draait rond inwoner Jan Sevenant die weigerde om zijn factuur voor de naschoolse kinderopvang te betalen. Uiteindelijk stuurde de gemeente een deurwaarder voor het resterende bedrag van 4,2 euro op het moment dat de factuur al betaald was. Hiervoor werd de gemeente nu op de vingers getikt. De zaak sleept nu 13 maanden aan en beide partijen willen een einde aan de polemiek maken, maar niet voordat er een nieuw hoofdstukje aan toegevoegd wordt.

Excuses

Nu is bekend geworden dat burgemeester Johan Van Durme vorige zomer, in het begin van de discussie en na het verschijnen van een artikel in het Nieuwsblad, een ‘dreigbrief’ schreef aan de inwoner. Oppositieraadslid Filip Michiels (Open VLD Plus) confronteerde de burgemeester met de brief.

In de brief staat dat de inwoner zijn verontschuldigingen moet aanbieden aan de burgemeester. Zoniet zou de burgemeester de inwoner voor de rechtbank van eerste aanleg dagen wegens smaad en eerroof en bedreiging van een burgemeester in functie. De burgemeester vraagt daarbij 6.000 euro schadevergoeding die hij dan zou doorstorten aan de vzw Partnergeweld. De burgemeester zou voor de rechtbank een contactverbod op zijn bureau vragen. Van Durme ondertekende in zijn functie van burgemeester en verstuurde de brief in een omslag van de gemeente Oosterzele. Het schepencollege was niet op de hoogte.

Onderzoek loopt

Burgemeester Van Durme ontkent het bestaan van de brief niet maar is wel boos dat die op tafel van de gemeenteraad belandde. “Dat is een privé-zaak en dat zit bij de politie. Het onderzoek loopt. Mijn brief was het gevolg van een eerdere sms van de inwoner die ik ontving tijdens mijn vakantie. Ik heb vervolgens klacht neergelegd.”

De betrokken inwoner, Jan Sevenant, reageert verbaasd. “Ik heb helemaal geen bericht gestuurd naar de burgemeester. Ik heb eerder gedacht dat misschien iemand in mijn naam zo’n sms had gestuurd maar dat weet ik dus niet. Het enige wat ik weet is dat ikzelf helemaal niets gestuurd heb. Ik vraag me dan ook af op welke basis de burgemeester die klacht heeft neergelegd. Ik betwijfel dan ook sterk dat er een onderzoek loopt. Ikzelf heb de dreigbrief van de burgemeester ter kennis en zonder klacht neergelegd op de politiebureau.”

Jan Sevenant weigerde zijn factuur voor de naschoolse kinderopvang te betalen en het werd voor hem een princiepskwestie. “Ik heb drie kinderen op school en ik had al eerder verkeerde facturen gekregen. Ook deze keer had ik de indruk dat de rekening niet klopte en ik wou informatie vragen. En zolang ik van elk bedrag niet zeker wist dat het juist was, betaalde ik de rekening niet. Dit was allemaal niet nodig geweest als ik meteen antwoord had gekregen op mijn vragen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen