1 / 2
thumbnail: null

Genk kruipt door het oog van de naald tegen Waasland-Beveren

Racing Genk is niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen Waasland-Beveren op de derde speeldag van de Jupiler Pro League. De bezoekers waren zelfs op een dubbele voorsprong geklommen, maar een mooi doelpunt van Nikos Karelis en een staaltje slapstick voor het Beverse doel zorgden voor de puntendeling. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

Waasland-Beveren kon zich geen mooiere start in de Luminus Arena dromen: Ibrahima Seck opende de debatten met een heerlijke plaatsbal nadat Zinho Gano de bal teruggelegd had na een ingooi. De thuisploeg speelde te zwak om de bezoekers te kunnen bedreigen en na 23 minuten stond er warempel een dubbele voorsprong op het bord voor de troepen van trainer Stijn Vreven. Jonathan Buatu kopte na een onterecht toegekende hoekschop de 0-2 tegen de touwen.

Genk

W.-Beveren

Pas op het halfuur kregen de Limburgers hun machine aan het draaien. Eerst had Merveille Goblet nog een parade in huis op een trap van Leon Bailey, maar bij de eerste echt vlotte aanval van de thuisploeg was het prijs. Thomas Buffel werd het straatje ingestuurd, de kapitein van de Limburgers gaf gepast terug voor Nikos Karelis. De Griek pakte de bal met links op de slof en trapte knap in de korte hoek binnen. Waasland-Beveren kreeg het hoe langer hoe moeilijker, maar haalde uiteindelijk met 1-2 de rust.

Staaltje slapstick zorgt nog voor Genks puntje

Wie had gehoopt had dat Genk na rust als een wervelwind tekeer zou gaan, kwam echter bedrogen uit. De bezoekers uit Beveren trokken een dubbele gordel op rond hun strafschopgebied en Genk had bijzonder veel moeite om daar doorheen te raken. Een heuse slapstickfase zorgde echter voor de kentering: Alessandro Cerigioni dacht een Limburgse aanval af te breken, maar duwde de bal ongelukkig in de voeten van Alejandro Pozuelo. Die trapte de bal vanuit een scherpe hoek meteen richting doel, verdediger Laurent Jans probeerde nog weg te werken maar gleed het leer ongelukkig in eigen doel.

Na de 2-2 gooide Genk nog eens alles naar voren op zoek naar de winning goal. Leandro Trossard krulde een bal nipt over de kruising en Cools blokte nog een schot van diezelfde Trossard af. Waasland-Beveren kwam nauwelijks nog onder de druk uit en Genk stapelde de stilstaande fases rond het vijandige doel nu op. Eén daarvan, een vrije trap, werd door Pozuelo over het muurtje geslingerd. Goblet en de bovenkant van de lat verhinderden echter dat Genk alsnog de drie punten binnenhaalde.