© Dirk Roefflaer

Man rijdt in op stilstaande auto’s in Piringen

Op de Sint-Truidersteenweg in Piringen gebeurde zondagmorgen een spectaculair ongeval. Drie auto’s waren betrokken en twee personen raakten gewond.

diro

Rond 8.30 uur was de bestuurder van een Mercedes E break uit Tongeren op weg naar de bakker in Piringen. Hij stopte op de Sint-Truidersteenweg om de parking voor de bakkerij op te rijden. De bestuurder van een Seat Ibiza die achterop kwam, remde af. Achter de Seat volgde een Peugeot 206. Die bestuurder merkte te laat op dat de voorgangers stilstonden. Hij knalde tegen hoge snelheid achter op de Seat. Die werd weggekatapulteerd, tikte eerst de Mercedes aan, vloog daarna tientallen meters verder tegen het muurtje van een voortuin en belandde uiteindelijk op zijn dak op het fietspad.

In de Seat zaten twee mannen uit Riemst. Zij werden met zware verwondingen overgebracht naar het AZ Vesalius. De bestuurder van de Peugeot, een jongeman uit Wallonië, liep enkel wat schaafwonden op. Uit een ademtest bleek dat hij dronken was. De brandweer rukte uit om de brokstukken te ruimen en de gelekte brandstoffen te verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer