© Photo News

Twintiger krijgt 7 maanden met uitstel voor kopstoot aan buschauffeur

Een 29-jarige man uit Maaseik kreeg maandag voor de correctionele rechtbank in Tongeren een celstraf van 7 maanden met uitstel voor geweld aan een buschauffeur. Het slachtoffer kreeg een kopstoot omdat hij de man weigerde te laten instappen toen deze enkele seconden te laat aan de halte arriveerde. In een ander dossier, waarbij hij de terminal uit de handen van een parkeerwachter sloeg, krijgt hij nog eens twee maanden extra. Maar ook deze straf wordt uitgesteld.

Shauni Deferm

Op 19 februari 2016 kwam de twintiger toe aan de bushalte in Bree. Vlak voor hij wilde opstappen, deed de chauffeur de deuren dicht. “Hij zag me lopen om de bus te halen”, beweerde de man tijdens de zitting voor de rechter. “Maar toen ik op een metertje van de deur kwam, deed hij ze dicht en reed volle gas weg. Hij werkt met mensen, niet met varkens, hé.”

De man vroeg aan een kameraad om met hem naar de eindhalte te rijden. Daar wachtte hij de chauffeur op. “Toen een van zijn collega’s kwam vragen waar de discussie over ging, minimaliseerde hij zijn aandeel. Ik heb hem toen een kopstoot gegeven, zo boos was ik. Ik heb er spijt van.” De man krijgt nu een celstraf van 7 maanden met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn agressieproblematiek.

Parkeerwachter

Omdat de man ook voor een tweede incident - waarbij hij de terminal uit de handen van een parkeerwachter sloeg nadat hij een boete kreeg – moest verantwoorden, gaf de rechter hem nog eens twee maanden extra. Ook deze straf wordt uitgesteld. In totaal moet hij wel een geldboete van 808 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer