Mildere straf voor Club Brugge-speler en echtgenote voor vervallen rijbewijs

De Brugse politierechter heeft de vrouw van profvoetballer Lior Refaelov na verzet veroordeeld tot een geldboete van 1.500 euro, waarvan 600 euro met uitstel. Gal Aviv werd achter het stuur betrapt met een vervallen Israëlisch rijbewijs. Refaelov kreeg een boete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel, omdat hij een voertuig toevertrouwde aan iemand zonder geldig rijbewijs.

De politie zag op 12 april 2016 hoe een Mercedes aan de Bevrijdingslaan in Brugge een verbodsbord negeerde. Gal Aviv gebruikte daardoor een strook die enkel voor bussen van De Lijn dient. Even later stelde de politie tijdens de controle vast dat de vrouw met een vervallen Israëlisch rijbewijs op pad was. Op het moment van de inbreuk had ze bovendien haar identiteitskaart niet op zak.

Op 27 maart 2017 stuurden Refaelov en zijn echtgenote hun kat naar het proces. Toen kreeg Gal Aviv voor alle feiten samen een effectieve geldboete van 1.500 euro en een rijverbod van een maand. De voetballer werd tot de minimumboete van 600 euro veroordeeld, omdat hij zijn leasingwagen van Club Brugge toevertrouwde aan iemand zonder rijbewijs. Na verzet zijn de straffen voor beiden gemilderd.

Voor gelijkaardige feiten werd Refaelov in januari in beroep nog vrijgesproken. Zijn vrouw kreeg toen een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel. Het administratieve probleem met het Israëlisch rijbewijs blijft volgens de verdediging trouwens aanslepen. Daardoor zal de vrouw mogelijk toch ook in België haar rijexamen moeten afleggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen