Direct naar artikelinhoud
Vakantie

10.000 passagiers meer dan vorig jaar: zo bereid je je optimaal voor op de drukte op Brussels Airport

10.000 passagiers meer dan vorig jaar: zo bereid je je optimaal voor op de drukte op Brussels Airport

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines verwacht dit weekend, het eerste van de zomervakantie, bijna 90.000 passagiers te vervoeren naar hun vakantiebestemming. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. Passagiers bereiden zich dus maar beter goed voor.

en

De meeste passagiers vertrekken naar de klassieke zomerbestemmingen zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Italië, zo meldt Brussels Airlines in een persbericht. Over lange afstand zijn vooral steden als New York en het Canadese Toronto in trek. De luchtvaartmaatschappij zal komend weekend dan ook extra personeel inzetten, maar raadt passagiers toch aan om op voorhand online in te checken om zo lange wachtrijen te vermijden. Wie reist met kinderen, mag zeker de Kids ID niet vergeten.

Tips
Ook Brussels Airport zelf, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, geeft op zijn website enkele tips voor reizigers, die zeker in de zomermaanden van pas kunnen komen:

• Kom twee uur op voorhand naar de luchthaven.

• Weet dat de luchthaven ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, om zo de files op de invalswegen naar de luchthaven te vermijden. Zowel de NMBS als verschillende bus- en touringcarmaatschappijen hebben hun eigen perron onder het luchthavengebouw. Kom je met de trein, vergeet dan je diabolo-toeslag niet!

• Kom je iemand afzetten met de wagen, volg dan de pijlen naar de drop-offzone. Wie vanuit Antwerpen via de E19 komt, kan bovendien de Brusselse ring te vermijden door voor de drop-offzone op Brucargo te kiezen (afrit 12 Cargo).

• Neem je toch de auto, dan kan je tijd (en stress) besparen door op voorhand een parkeerplaats te reserveren.

• Let op je handbagage: twijfel je over wat je mee mag nemen in het vliegtuig, check dan even de website van de luchthaven.

• Om het wachten met kinderen te verzachten worden gezinnen sinds vorige week trouwens verwelkomd door levensgrote smurfenstandbeelden.

Ondanks de drukte bij Brussels Airlines verwacht de luchthaven zelf geen al te grote drukte. Zaterdagnamiddag zou zelfs een kalm moment zijn. Passagiers kunnen de verwachtingen op de website van Brussels Airport controleren op de 'druktebarometer'.

10.000 passagiers meer dan vorig jaar: zo bereid je je optimaal voor op de drukte op Brussels Airport

Robot maakt je wegwijs

Wie komend weekend naar Brussels Airport afzakt, kan er overigens de mensachtige robot BRUce Pepper tegen het lijf lopen. Hij zal passagiers na de handbagagecontrole wegwijs maken in de luchthaven.

BRUce Pepper kan de boarding pass lezen en verdere vluchtinformatie geven zoals de gate waar de passagier moet opstappen. Voorts geeft de robot real-time informatie over het weer op de bestemming, heeft hij voor passagiers praktische tips en informatie in petto over de winkels en restaurants en weet hij zonder aarzelen de kortste weg naar de toiletten.

De implementatie van BRUce Pepper is het resultaat van een samenwerking tussen Brussels Airport Company en IBM op het innovatiefestival Hack Belgium 2017. Het concept dat daar uitgewerkt werd, is de voorbije weken verder ontwikkeld.

BRUce Pepper