© shutterstock

Dagtripje op het strand gepland? Hier is een dagje Belgische kust het duurst

Wie een dagje aan het strand in België heeft gepland, maakt een tamelijk budgetvriendelijke keuze. Dat blijkt uit de Strand Prijsindex van 2017. Onderling is het een nek-aan-nekrace tussen de Vlaamse badsteden, waarbij Knokke niet de duurste blijkt.

Morien Raeymakers, mrra

Elk jaar stelt reiswebsite Travelbird een Strand Prijsindex op, waarin ze 310 van de meest bezochte stranden in 70 landen rangschikt op basis van de gemiddelde prijs van een tripje op het strand. Zowel het budget voor zonnecrème (200 ml), water (500 ml), bier (33 cl), een ijsje als een lunch (met drankje en dessert inbegrepen) tellen ze samen.

Belgische stranden doen het goed

Alle Belgische badsteden zijn te vinden bij de 33% goedkoopste kustbestemmingen. Vooral Knokke staat bekend om zijn dure reputatie bij heel wat kustgangers, maar niets blijkt minder waar. Oostende zou onze duurste badstad zijn volgens deze Strand Prijsindex van 2017, aangezien je daar 26,65 euro per dag betaalt. Wie liefst naar de goedkoopste populaire badplaats in België trekt, gaat best naar De Haan. Daar zou de gemiddelde dagprijs neerkomen op 25 euro, wat goed is voor de 219de plaats in de ranglijst.

Nederland doet het een stuk minder budgetvriendelijk. Geen enkele badplaats eindigt daar lager in de ranglijst dan nummer 179, waar het strand van Noordwijk in Zuid-Holland prijkt. “Maar daar is de zonnecrème dan weer wel heel goedkoop”, aldus Steven Klooster, CEO van TravelBird. “En dat is ook iets waard. Op sommige plekken betaal je erg veel voor zonnebrandcrème, soms zelfs drie keer zoveel als in Nederland, vergeet deze dus vooral niet op voorhand in te pakken!”

Nuttige tips

“Het is een heel interessante lijst voor reizigers die een vakantie aan het plannen zijn om te zien hoe de prijs van een dagje aan het strand overal ter wereld verschilt”, aldus Steven Klooster, CEO van TravelBird.

“Als je enthousiast genieter bent van lokaal eten op het strand, kies dan bijvoorbeeld voor Vietnam. Hier kun je van heerlijke en betaalbare gerechten genieten.” Het goedkoopste strand voor 12,43 euro is daar het Cua Dai Beach in Hoi An. Het duurste strand ligt dan weer in Noorwegen, het Bystranda i Kristiansand, waar je 60,95 euro neertelt voor hetzelfde pakket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer