© BELGAIMAGE

Zo boek je succes op Tinder

Welke foto’s gebruik je op datingwebsites of applicaties? Het is een vraag waarmee heel wat vrijgezelle mannen en vrouwen worstelen. Leden van de universiteit van Iowa trokken op onderzoek en kwamen tot een verrassende conclusie.

lla

Toch maar die foto van je laatste exotische reis of dat ene sportieve kiekje? Als het van de onderzoekers van de Amerikaanse universiteit in Iowa afhangt, laat je ze beter allebei achterwege. “Op een datingprofiel kies je beter voor foto’s die aanleunen bij je dagelijkse leven. Een profiel, gevuld met spectaculaire foto’s, schrikt een potentiële match alleen maar af. Ook al koos je de meest flatterende foto’s, een knappe snoet is zeker niet het enige wat vrijgezellen online zoeken. Ook vertrouwen is erg belangrijk en vermits het profiel het enige houvast is, knappen ze af op beelden die niet aan hun werkelijkheid voldoen.”

Internet

Ook namen de onderzoekers enkele conversaties onder de loep. “Standaardvragen kan je niet vermijden op een datingapp. Om de man of vrouw aan de andere kant vertrouwen te geven, geef je beter een uitgebreid antwoord. Ben je een blogger? Zeg dan niet simpelweg ‘ik heb een blog’. Noem de website bij naam en bespreek je recentste artikels of je favoriete onderwerpen. Zo overstijg je het internet en laat je zien dat je een man of vrouw schuilt achter het profiel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Seks & Relaties