© Joren De Weerdt

Gedaan met zompige broodjes: Nieuwe Limburgse tomaat verliest geen sap

Een tomaat die geen vocht verliest bij het snijden en dus als beleg bijvoorbeeld niet de hele boterham zompig maakt. Bij de Limburgse zaadveredelaar Nunhems hebben er een weten te kweken. De Intense tomaat ligt binnenkort bij Albert Heijn in het schap. Dat schrijft De Limburger.

alma

De tomaat verliest geen sap dankzij zijn speciale celstructuur. Wel worden de vorm en smaak van de tomaar behouden volgens Nunhems.

Kortom, geen zompige boterhammen meer, vaarwel verdronken salades en addio kliederige pizza. “Verder blijft hij heel aan de barbecuespies en hoef je soepen minder in te koken”, zegt Hans Driessen van Nunhems.

Supermarkt

De tomaat is overigens niet nieuw. De voedingsindustrie, zoals producenten van sandwiches, kant-en-klaar pasta, pizza en salades, heeft de Intense inmiddels als standaard omarmd. De zaadveredelaar uit Nunhem heeft de tomaat nu door veredeling een fijnere vorm en een rodere kleur gegeven. “Hierdoor is hij geschikt om op te vallen in het supermarktschap.”

De nieuwe tomaat ligt vanaf augustus in de Albert Heijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer