© Jan Van der Perre

Sylver maakt comeback na vier jaar

Zeventien jaar zit er tussen Turn the Tide en Turn Your Love Around. Na een pauze van vier jaar is Sylver helemaal terug met een gloednieuwe single en videoclip, een pak optredens in het buitenland en héél veel ambitie en goesting.

jr

Nochtans zag de toekomst van de groep er vier jaar geleden somber uit toen Silvy De Bie aankondigde dat ze solo wou gaan. “Ik was de eerste die aan de noodrem trok”, zegt ze. “Dertien jaar succes had zijn tol geëist. We waren razend populair in Duitsland, Spanje, Polen en Roemenië en we vlogen van het ene optreden naar het andere. We werden steeds meer geleefd. Er was ook mijn dochtertje Noor en ik kreeg het steeds moeilijker om alles te combineren.”

Wout, John Miles Jr. en Silvy gingen elk hun eigen weg, maar verloren elkaar nooit helemaal uit het oog. Na een dronken avondje besloten ze er toch weer samen voor te gaan. “Het voorbije jaar hebben we een Greatest Hits Tour afgewerkt, nu is het moment aangebroken om met nieuw werk uit te pakken. We kunnen niet blijven teren op onze nineties-hits. Ons nieuw materiaal klinkt nog altijd heel Sylver, maar ook heel modern.”

Het trio staat vrijdag op de Foute Party van Qmusic in Gent en hoopt ook de Vlaamse fans weer helemaal aan boord te krijgen. Intussen staat Sylver alweer elk weekend een paar keer op het podium in het binnen- en buitenland, maar de ervaring heeft hen wijzer gemaakt. “Deze keer gaan we er veel meer over waken dat onze agenda in balans blijft”, zegt Silvy De Bie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER