© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

1 / 6
thumbnail: null

Joachim bezorgt Lierse eerste thuiszege tegen Cercle Brugge

SK Lierse heeft zondagmiddag op de tweede speeldag in de Proximus League de drie punten thuisgehouden. Tegen Cercle Brugge kwam het net voor het halfuur op voorsprong dankzij een fraaie goal van Joachim, na de rust verdubbelde hij de score na een strafschop.

In de eerste helft waren het de Pallieters die de meeste honger toonden. Aanvankelijk moest de thuisploeg vrede nemen met enkele kleine kansjes, maar net voor het halfuur was het dan toch raak. Joachim draaide zich mooi vrij en schoot in de verste hoek binnen. Cercle kwam nadien feller opzetten, maar Naudts vond Vanhamel op zijn weg.

Na de rust bleef de thuisploeg baas. Dat resulteerde in de 55ste minuut in de 2-0. Cercle-verdediger Bourdin kreeg rood na een fout op De Belder, Joachim zette de penalty feilloos om. De match doofde daarna uit, Cercle kwam wat dreigen, maar er werd niet meer gescoord.

Lierse komt zo in de stand op vier punten na twee matchen.