© Boumediene Belbachir

Woensdag rijden weinig tot geen bussen van De Lijn in Limburg

De kans is groot dat er woensdag weinig tot helemaal geen bussen van De Lijn zullen uitrijden. Volgens de vakbonden is het niet ondenkbeeldig dat de staking in de stelplaats Beverlo zal overslaan naar de zes andere Limburgse stelplaatsen: Hasselt, Winterslag, Sint-Truiden, Lanaken, Tongeren en Kinrooi. “De onderhandelingen met de directie in Beverlo zijn vandaag misgelopen.”

RD

De chauffeurs hebben vandaag beslist om de staking die ze maandag begonnen zijn nog verder te zetten tot zeker woensdag. Daardoor zal in West-Limburg geen enkele bus uitrijden.

De onvrede voor de besparingen en de nieuwe dienstregeling is intussen ook voelbaar in de andere stelplaatsen”, zegt Geert Witterzeel, secretaris vervoer voor ACV Limburg. “Duidelijkheid hebben we nog niet van onze mensen, maar het is misschien wel raadzaam om de reizigers op de hoogte te brengen dat ze morgen grote problemen kunnen verwachten. Er komen geen piketten, maar we geven alle chauffeurs de kans om te reageren. En uit de eerste geruchten die we opvangen is de kans op een algemene staking in onze provincie reëel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer