Korpschef reageert: “Geweld tegen politie is onaanvaardbaar”

Korpschef Serge Muyters van de Antwerpse politie heeft in een videoboodschap gereageerd op het geweld waarmee zijn agenten de voorbije dagen geconfronteerd werden in Borgerhout. “Geweld tegen de politie is onaanvaardbaar”, zegt de korpschef.

inke

“Als onze mensen tijdens een gewone interventie belaagd worden, dan is dat niet normaal en ontoelaatbaar.” Volgens Muyters is het zeker geen nieuw gegeven. “Toen ik in 1997 wijkofficier was moesten wij ook al bijstand leveren aan de ploegen van Borgerhout tijdens en kort na de ramadan.”

Muyters vindt wel dat de agressie van de voorbije dagen zeer ernstig is. “We moeten er dan ook gepast op reageren.” Er zullen nu extra wijkteams en bemiddelingsteams ingezet worden. “Dit moet echt stoppen”, zegt Muyters nog, die benadrukt dat de korpsleiding 100 procent achter de agenten staat.

In Borgerhout raakten afgelopen zondag twee politieagenten gewond bij een schermutseling toen een ploeg van het fietsteam de bestuurder van een gestolen bromfiets controleerde. De avond voordien kregen agenten die een ongeval kwamen vaststellen in dezelfde buurt rond het Terloplein, eieren naar hun hoofd gegooid. En ook bij een zwaar incident op de Sinksenfoor in Antwerpen zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee politiemensen gewond geraakt.

LEES OOK: De Wever: “Al 20 jaar agressie bij bepaalde jongeren in deze periode”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER