© Sven Dillen

Afbraak boswoning Jeroen Brouwers gestart

De werknemers van de technische dienst van Zutendaal zijn gestart met de afbraak van het huis van schrijver Jeroen Brouwers. Na een jarenlang aanslepend juridisch conflict gaf Brouwers begin dit jaar de strijd op. Hij stond de woning af aan de gemeente.

cn

Het was zijn droomplek en de plaats waar onder meer zijn werk ‘Het Hout’ tot stand kwam. De schrijver wilde het huis dan ook niet verlaten nadat bekendraakte dat het illegaal werd opgetrokken in een bosrijk gebied in Zutendaal. Tien jaar lang heeft Brouwers alle juridische middelen uitgeput om toch maar te voorkomen dat het huis zou worden afgebroken.

Maar het verzet leek op niets uit te draaien, waardoor de schrijver uiteindelijk besliste om het perceel gratis af te staan aan de gemeente Zutendaal. In ruil wordt de woning afgebroken en volgens de gangbare afvalnormen gesorteerd. Eerder werd een deel van de omheining afgebroken zodat een grijper er gemakkelijk bij kan. Dinsdag werden de ruiten er uit gehaald. Woensdag gaat het gebouw tegen de vlakte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer