Busverkeer in Limburg opnieuw ernstig verstoord: slechts helft van bussen rijdt

© BELGA

Slechts de helft de bussen van De Lijn rijdt woensdag in Limburg. Een vakbondsactie verstoort opnieuw het busverkeer. Maandagochtend legden de chauffeurs al het werk neer in stelplaats Beverlo. Woensdagmorgen blijkt dat ook in andere stelplaatsen chauffeurs gehoor geven aan de oproep van de vakbonden om niet uit te rijden. Dat meldt De Lijn Limburg in een persbericht.

adm

“Momenteel wordt in alle stelplaatsen van De Lijn Limburg actie gevoerd”, aldus Sonja Loos van De Lijn Limburg. “Vanuit die stelplaatsen rijdt geen enkele bus uit. De ritten gereden door onderaannemers van De Lijn rijden wel nog. Dat betekent dat in Limburg 1 op de 2 bussen niet rijdt.”

Aanleiding voor de spontane stakingsactie is de ontevredenheid van de chauffeurs over de nieuwe chauffeursdiensten die vanaf 1 september ingaan. “De directie heeft tijdens de gesprekken van de voorbije dagen geprobeerd de eisers tegemoet te komen op het vlak van rij- en rusttijden”, aldus nog Loos. “Tot een akkoord is het echter niet gekomen. De gesprekken worden woensdag verder gezet.”

Reizigers kunnen terecht op wwww.delijn.be voor meer informatie en een overzicht van de hinder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen