Minderjarige naar gesloten instelling voor geweld tegen politie op Sinksenfoor

Twee broers uit Merksem van 15 en 23 jaar oud werden opgepakt voor het geweld tegen de Antwerpse politie op de Sinksenfoor. De minderjarige wordt naar de gesloten instelling in Everberg gestuurd, de 23-jarige man wordt opgesloten in de Begijnenstraat in Antwerpen.

inke

Bij een zwaar incident op de Sinksenfoor in Antwerpen zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee politiemensen gewond geraakt. De agenten wilden tussenkomen toen twee jongens werden geviseerd, maar daarop keerde een groep jongeren zich tegen de agenten.

De politie heeft nu twee verdachten opgepakt. Een minderjarige verdachte kon dinsdagavond gearresteerd en verhoord worden. Hij gaf zijn betrokkenheid bij de feiten toe en werd woensdag voor de jeugdrechter geleid. “Er zijn ernstige aanwijzingen dat hij zwaar geweld pleegde ten aanzien van de geviseerde inspecteurs”, aldus het parket.

Jeugdinstelling

“Het parket dringt, gelet de ernst van de feiten en de opgelopen kwetsuren, aan op een plaatsing in een gesloten jeugdinstelling. Dergelijke vormen van zinloos geweld ten aanzien van politiediensten door een minderjarige zijn bijzonder zorgwekkend.”

Woensdagnamiddag raakte bekend dat de minderjarige naar de gesloten jeugdinstelling in Everberg wordt gestuurd. De meerderjarige verdachte heeft zich woensdagochtend vrijwillig aangeboden bij de politiediensten en werd verhoord. Hij wordt aangehouden door de onderzoeksrechter en wordt opgesloten in de Begijnenstraat.

“Moeilijke dagen”

Burgemeester Bart De Wever is blij met de snelle afhandeling. “Onze recherche heeft schitterend werk geleverd. Door hun doortastend onderzoek kwamen de daders al gauw in beeld. Ik wens de lokale politie daar van harte voor te feliciteren.”

“Ons korps heeft de voorbije dagen met deze ernstige incidenten moeilijke dagen beleefd, maar zich steeds integer en professioneel opgesteld. Ik til zeer zwaar aan de gewelddadigheid en agressiviteit van sommige jongeren zonder respect voor onze samenleving. Ik stel mijn vertrouwen in het parket om kordate en gepaste straffen te vorderen”, besluit De Wever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER