OPROEP. Is uw collega ook uw beste vriend? Laat het ons weten

© vrt

Met collega’s nog wat blijven plakken na het werk of er in het weekend op uittrekken, slechts één Belg op de twee doet het weleens. En, opvallend: Walen doen dat veel meer dan Vlamingen. “Een ­kwestie van de volksaard maar ook een gevolg van de tijdgeest”, zegt VUB-professor Ignace Glorieux.

Kristof Simoens

Heeft u na het werk geen zin om nog een pint te gaan pakken met collega’s? U bent niet de enige. Uit een internationaal onderzoek van rekruteerder Robert Half blijkt dat slechts 51 procent van de Belgen bevriend is met een of meer collega’s. Enkel de Nederlanders scoren nog slechter. Maar als we de Belgische cijfers opsplitsen per regio, dan bengelen de Vlamingen helemaal onderaan: slechts 38 procent heeft vrienden onder zijn collega’s, tegenover 68 procent in Wallonië en zelfs 83 procent in Brussel.

En toch bestaan ze: collega's die ook beste vrienden zijn. Gaat u elke zomer met een collega op reis? Bent u meter of peter van het kind van uw collega? Of hebt u uw collega doorheen een moeilijke scheiding geholpen? Laat het ons weten via mail.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen