© Belga

Yannick Ferrera: "Ik word niet betaald om over mijn spelersgroep te oordelen"

Standard ging met de billen bloot bij Zulte Waregem en is met vier op negen niet schitterend aan het nieuwe seizoen begonnen. Trainer Yannick Ferrera blijft optimistisch over de toekomst, maar is ook niet blind voor "het groot gebrek aan maturiteit". Toch wil hij niet gezegd hebben dat Standard te weinig kwaliteit heeft. "Ik word niet betaald om over mijn spelersgroep te oordelen, wel om er het maximum uit te halen", klonk het.

lsge01

Yannick Ferrera moest met zijn Standard een nieuwe klap incasseren na het 1-0-verlies bij Zulte Waregem. Toch zat er meer in, vond hij. "We wisten aan de rust dat er nog mogelijkheden gingen komen. Op voorwaarde dat we ons niveau naar omhoog trokken, uiteraard, maar dat is ons niet gelukt."

En dat had verschillende redenen, vond hij, al wilde Ferrera het niet expliciet over een gebrek aan kwaliteit hebben. "We moeten er gewoon alles aan doen om het met deze spelers zo goed mogelijk te doen. Ik word niet betaald om te oordelen over deze spelersgroep, wel om er het maximum uit te halen. Vragen over kwaliteit, transfers en dergelijke, moet je aan andere mensen stellen", klonk het.

"Geen maturiteit"

Wat wel een groot probleem was: het gebrek aan concentratie bij de Standard-spelers. "We hebben inderdaad een groot gebrek aan maturiteit. Dat moet je dan proberen compenseren door beter geconcentreerd te zijn of door andere aspecten beter aan te scherpen. Aan de rust vroeg ik Tetteh bijvoorbeeld of hij wel met het paar voetbalschoenen wilde spelen dat hij toen aan had. Hij verzekerde me van wel en dat er geen probleem was, om uiteindelijk vijf minuten ver in de tweede helft toch van schoeisel te wisselen", stelde Ferrera een teken aan de wand.

Ondanks de gebreken bij zijn spelersgroep en het constante gespeculeer over een vroegtijdige exit, is Ferrera nog steeds optimistisch. "Vandaag voel ik me niet onder druk staan", stelde hij onomwonden. "Alles gaat vlot in de week, vraag dat maar aan elke speler. Ik voel me natuurlijk wel slecht omdat we verloren hebben, maar ik heb nog veel wil en goesting. Andere mensen praten over druk op mijn persoon, niet ik."

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer