Direct naar artikelinhoud
Video

Water uit zes regenwaterputten gestolen in Roeselare

Water uit zes regenwaterputten gestolen in Roeselare

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn zes regenwaterputten en septische putten leeggetrokken op een verkaveling van bouwpromotor Hectaar in Roeselare. Een nog onbekend landbouwvoertuig pompte de zowat 60.000 liter water op. Hectaar dient voorlopig geen klacht in, maar hoopt op de eerlijkheid van de verantwoordelijke landbouwer.

Ruwbouwaannemer José Plovie merkte woensdagochtend op de verkaveling in de Beversesteenweg in Roeselare dat de deksels van de regenwaterputten anders gepositioneerd waren dan toen hij de werf dinsdagavond had afgesloten. Al het regenwater bleek uit de putten weggetrokken.

In totaal werden van zes woningen de regenwaterput en de septische put leeggetrokken, goed voor zowat 60.000 liter. "We zijn ervan overtuigd dat de persoon of personen in kwestie op zich geen slechte bedoelingen hadden. Ook wij zijn bijna allemaal van de boerenbuiten. We snappen dat de droogte grote problemen veroorzaakt voor landbouwers", zegt werfleider Axel Bouttelisier. "Had die landbouwer ons benaderd, dan hadden we misschien wel spontaan kunnen helpen, bijvoorbeeld door de helft van onze putten aan hem te schenken."

De leeggetrokken putten zorgen echter ook voor problemen op de werf. Wanneer het grondwater terug stijgt en de regenwaterput leeg is, bestaat de kans dat die terug naar boven komt. Dat kan voor heel wat schade zorgen. "We hebben dan ook snel besloten dat de putten opnieuw gevuld moeten worden, maar ook voor ons betekende dat vandaag een zoektocht naar voldoende water", aldus de werfleider.

Ondertussen zijn de putten opnieuw gevuld en is de werkdag op de werf hervat. De Roeselaarse bouwpromotor is niet van plan een klacht in te dienen. 

Bij politiezone Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede) hebben ze alvast geen weet van dit voorval of soortgelijke incidenten. Ook bij PZ Arro Ieper zijn geen dergelijke gevallen gekend.