© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bedrijfsbrand veroorzaakt donkere rookpluim boven Willebroek

Er brak zondagavond kort na 17u brand uit aan het afvalverwerkend bedrijf Belgian Scrap Terminal op de Boomsesteenweg. De korte, maar hevige, rookpluim die daarmee gepaard ging, was vanaf kilometers afstand zichtbaar.

Kristof Van Rompaey

Het bleek te gaan om een stapel vermalen metaalafval die vuur had gevat. De brandweer kreeg de situatie vrij snel onder controle. “Vermoedelijk lag zelfontbranding aan de oorsprong”, vertelt burgmeester Eddy Bevers (N-VA). “Al het afval wordt door de brandweer uit mekaar getrokken als preventieve maatregel, om te voorkomen dat het vuur zich verder zou zetten.”

De rookpluim die met de brand gepaard ging, was hevig, maar vrij kort. Omdat de rook vrij recht opsteeg, zou er ook geen probleem zijn geweest voor de bewoning in de buurt. Ook de andere bedrijven op de Boomsesteenweg kwamen niet in gevaar. De post Willebroek van hulpverleningszone Rivierenland kreeg tijdens de interventie versterking vanuit Boom. “We vroegen twee extra tankwagens en een pomp om eventueel water uit het kanaal te pompen”, vertelt luitenant Pierre Van Sand. “Omdat we het probleem met de tankwagens te baas konden, hoefden we die laatste uiteindelijk niet in te schakelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER