Liverpool klopt Arsenal in heus spektakelstuk: 3-4!

Amper één speeldag ver in de Premier League en toch is de kans groot dat we nu al dé wedstrijd van het seizoen gezien hebben. In een heus spektakelstuk won Liverpool bij Arsenal met knotsgekke 3-4-cijfers.

lgo

Slechts één Belg in de basis bij Liverpool, maar al heel snel leek niemand dat nog te deren. Sterker nog: die ene Belg redde op het halfuur een penalty van Theo Walcot. Het bleek de voorbode van wat een knotsgekke voetbalnamiddag zou worden. Want amper 69 seconden na zijn knappe redding, moest Simon Mignolet zich toch gewonnen geven. Nota bene na een gekruist schot van - jawel - Walcott. Een knap doelpunt, dat zeker, maar aan de overkant was er eentje die nog beter deed. Philippe Coutinho, meer bepaald. De Braziliaan schilderde vlak voor rust een vrije trap heerlijk de bovenhoek in.

Goals, goals, goals na rust

© EPA

Met een gelijke stand de kleedkamer in dus, maar lang stond die niet op het scorebord. Amper vier minuten ver in de tweede helft kon Lallana op aangeven van een sterke Wijnaldum de 1-2 vanuit een scherpe hoek binnenschuiven. De Liverpool-fans waren het delirium al nabij en werden al helemaal gek toen Coutinho een handvol minuten later zijn tweede van de namiddag binnenkopte.

Kon het dan nog gekker worden? Jawel, want ook Mane wilde zich maar al te graag in de gratie van de fans voetballen. Met een prinsheerlijke rush en dito afwerking leek hij Arsenal met 1-4 het nekschot te geven. Maar omdat in deze wedstrijd werkelijk alle kanten uitging, besloot Oxlade-Chamberlaine de spanning er amper een minuut later terug in te brengen na een slalom. Dat werkte inspirerend voor Chambers, die een kwartier voor tijd het Arsenal-legioen nog wat (ijdele) hoop schonk.