Belastingaangifte op papier moet ten laatste vandaag worden opgestuurd

© ISOPIX

Vult u uw belastingaangifte nog altijd op papier in, dan moet u zich haasten als ze nog niet opgestuurd is. Vandaag is de uiterste dag om ze op de post te doen. Via Tax-on-Web hebt u nog tot 13 juli de tijd.

tg

De uiterste datum voor het indienen van de papieren aangifte is 29 juni 2017. Dat wil zeggen dat de aangifte uiterlijk op 30 juni op het scanningcentrum moet aankomen. Hou zeker rekening met de normale verzendingstermijnen van de Post.

Vul u uw brief elektronisch in via Tax-on-Web, hebt nu nog twee weken de tijd. Donderdagmiddag hadden al 961.534 Belgen hun belastingaangifte ingediend via Tax-on-web. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Een stijging met zo’n 15 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal aangiften dat ingevuld werd door ambtenaren op vraag van burgers bedraagt 802.048, 1,4 procent meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Het aantal aangiften door mandatarissen bedraagt 133.578 tegenover 130.794 vorig jaar (+ 2,1 procent).

De deadline voor de aangifte via Tax-on-web is 13 juli. Voor aangiften via mandatarissen (bijvoorbeeld een boekhouder) is dat 26 oktober.

Wie zijn aangifte niet op tijd heeft ingediend, riskeert een boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen