Brussel stelt zich officieel kandidaat voor de Europride 2020

© REUTERS

Brussel stelt zich donderdagavond op de Belgische ambassade in Madrid, waar momenteel de Worldpride plaatsvindt, officieel kandidaat voor de Europride 2020. Spanje verwacht deze week 2 miljoen mensen voor het holebifeest.

Het lijvige dossier dat het Brussels Gewest en de betrokken organisaties opstelden, moet tonen dat Brussels als hoofdstad van Europa de geschikte stad is om de Europride te ontvangen.

Staatssecretaris Debaets zal de tijd in Madrid dan ook gebruiken om samen met Frank Schoenmakers van het RainbowHouse en Eric Coutry van visit.brussels te netwerken. Alle relevante personen binnen de holebigemeenschap zijn dit weekend in Madrid. Daarnaast is het een ideale gelegenheid om te kijken hoe het er in de Spaans hoofdstad aan toe gaat.

Het gewest zorgt ook voor wat Belgische inbreng tijdens de Worldpride met onder meer concerten van de dragqueen La Diva en zangeres Kate Ryan.

Brussel strijdt niet alleen voor de komst van de Europride 2020. Ook de steden Bergen (Noorwegen), Thessaloniki (Griekenland) en Hamburg (Duitsland) hopen de organisatie voor het grootse feest binnen te halen. Op 23 september valt de beslissing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen