© Bart Van den Langenbergh

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Trucker krijgt milde straf voor dodelijk ongeval

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur die eind augustus 2016 in Oud-Turnhout verantwoordelijk was voor het dodelijk ongeval met fietsster Sam Moelants (20) uit Dessel krijgt van de politierechter een milde straf.

Bart Van den Langenbergh

Chiroleidster Sam Moelants uit Dessel kwam op 26 augustus 2016 om het leven toen ze op het kruispunt van de Steenweg op Turnhout met de Steenweg op Oosthoven in Oud-Turnhout op haar elektrische fiets werd aangereden door een vrachtwagen.

De 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Nederlandse Veendam gaf zijn fout toe en kreeg donderdag van de politierechter in Turnhout een milde straf. Hij is veroordeeld tot een rijverbod van 3 maanden, waarvan 1 maand effectief, en een boete van 600 euro, waarvan de helft effectief. De rechter hield rekening met verzachtende omstandigheden zoals het schuldinzicht van de trucker en zijn blanco strafregister.

De ouders van het slachtoffer drongen bij de behandeling van de zaak enkele weken geleden ook niet aan op een zware straf voor de truckchauffeur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER