© Jürgen Fälchle - Fotolia

200 Duitse agenten maken het bont in wilde nacht vol seks en drank

Seks in het openbaar, een striptease met een dienstwapen, groepsplassen...tweehonderd Berlijnse politieagenten die zich verveelden op missie hebben het al te bont gemaakt op een geïmproviseerd feestje ver weg van huis.

gn/bron: The Telegraph

20.000 politieagenten uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk staan paraat om de leiders van de G20, de twintig belangrijkste industriële naties van de wereld, te beveiligen voor de top volgende week in Hamburg. O.a. Theresa May, Angela Merkel, Vladimir Poetin en Donald Trump worden verwacht.

200 van die agenten zullen er alvast niet bij zijn omdat ze allemaal naar huis werden gestuurd wegens wangedrag. Het gaat om agenten van de Berlijnse lokale politie die ter versterking naar Hamburg waren gestuurd maar het als echte pubers op schoolreis te bont hebben gemaakt.

Gevecht onder agenten

De agenten verveelden zich in de prefab containers waar ze overnachtten omdat er, naar verluidt, geen televisieschermen aanwezig waren.

Daarom besloten ze maar zelf voor entertainment te zorgen onder elkaar.

Wat volgde was een wilde nacht waarin de fatsoensgrenzen zwaar werden overschreden en waaraan pas bij het ochtendgloren een einde werd gemaakt toen collega-agenten uit Nordrhein-Westfalen die in dezelfde container sliepen, er genoeg van hadden. Om 3.30 uur waren ze al gaan klagen dat ze niet konden slapen van de muziek, waarna een gevecht uitbrak tussen de twee Duitse politiegroepen.

Sancties

Wat zich die nacht afspeelde, moet nog onderzocht worden maar volgens de Britse krant The Telegraph vloeide de drank rijkelijk en voerde een van de vrouwelijke agenten een striptease op in haar badjas waarbij ze haar dienstwapen als rekwisiet gebruikte. Op andere momenten keken agenten toe hoe twee van hen in het openbaar een potje seks hadden. Iets bedeesdere politiemensen gingen in een rij staan voor een groepsplasje.

De wilde nacht mag dan wel uitstekend passen bij het imago van Berlijn als extreme partystad maar de Berlijnse politie zit wel in haar maag met het wangedrag van haar leden. “Goed gedrag is belangrijk”, zegt de woordvoerder. “Om het cru te zeggen: je kan niet fuiven als gekken en seks hebben in het openbaar. Dit zijn geen zestienjarigen op schoolreis. Er zullen sancties volgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER