© Photo News

Eden Hazard heeft er zin in: “Ben weer goed bezig”

Eden Hazard staat voor een belangrijk seizoen. Vorige jaargang liet hij het - net als heel Chelsea - afweten, vandaag staat er met Antonio Conte een nieuwe coach aan het roer. “En ik ben de laatste tijd opnieuw goed aan het voetballen”, stelt Hazard. Dat belooft dus voor de Premier League, die dit weekend van start is gegaan.

lgo

Na een zwak seizoen bij Chelsea, speelde Eden Hazard geen onaardig EK in Frankrijk. “Daar ben ik ook tevreden over”, stelt de Rode Duivel. “Maar nu ben ik vooral klaar voor het nieuwe seizoen. Bij Chelsea zijn de fans enkel tevreden met winst, zeker tegen stadsgenoten.”

Winst tegen die stadsgenoten, die zal er dit jaar moeten komen met de Italiaan Antonio Conte als coach langs de lijn. “Hij wil met drie verdedigers spelen”, bekent Hazard. “Maar als we met zo ’n systeem ook wedstrijden winnen, is dat perfect.” Niet alleen een driemansdefensie, ook een streng dieet is een van de geheimen van de Italiaanse oefenmeester. “Veel van mijn Italiaanse voetballende vrienden mogen inderdaad minder eten. Misschien helpt het ons wel om resultaten te boeken”, geeft Hazard het een kans.

Goede eetgewoonten zijn één ding, op een dieet staan van enkel Engels voetbal is nog iets anders. Maar dat The Blues dit jaar geen Europees voetbal spelen, is volgens Hazard een voordeel. “Zo kunnen we veel meer kunnen rusten tijdens de week, in plaats van steeds die verre verplaatsingen te maken. Voor de recuperatie zijn die nefast.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer