© REUTERS

Eerste ontmoeting Poetin en Trump in de maak

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zien elkaar eind volgende week voor het eerst op de G20-top in Hamburg, op 7 en 8 juli. Dat heeft de Nationale Veiligheidsadviseur, Herbert Raymond McMaster, donderdag bekendgemaakt in Washington. Het zag er al enkele dagen naar uit dat de twee presidenten elkaar voor het eerst in Hamburg zouden zien, maar er kwam maar geen officiële bevestiging.

In de marge van de top wil Trump behalve Poetin ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Britse premier Theresa May, de Chinese president Xi Jinping en de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto persoonlijk ontmoeten. De ontmoetingen zullen kort zijn. Welke thema’s aangesneden zullen worden, maakte het Witte Huis niet bekend.

McMaster wilde wel kwijt dat een van de doelen van Trumps verplaatsing naar Europa is zorgen voor “een gemeenschappelijke aanpak voor Rusland”. “Zoals de president al eerder heeft gezegd, wil hij dat de Verenigde Staten en de leiders van de westerse landen een constructievere relatie met Rusland ontwikkelen. Tegelijk heeft hij wel aangestipt dat we al het nodige zullen doen om te antwoorden op het destabiliserende gedrag van Rusland.”

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer