© AFP

Verdachte bekent “aanraking” Nederlands meisje op camping in Ardèche

De Fransman die vastzit voor seksueel misbruik van een 8-jarig Nederlands meisje op een camping in de Ardèche, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij erkent dat hij bij het meisje in de tent is geweest en haar “heeft aangeraakt”, maar ontkent dat hij haar heeft verkracht. De schrijft de krant Le Dauphiné Libéré zondag.

jns

Volgens het gerecht zegt de 32-jarige verdachte dat hij dacht dat in de tent “een jonge vrouw of een adolescent lag”. Toen hij ontdekte dat zijn slachtoffer een jong kind was, is hij naar eigen zeggen vertrokken. De man komt zelf uit de Ardèche. Hij heeft twee kinderen en geen strafblad.

De man is zondag in verdenking gesteld van verkrachting voor een rechtbank in Lyon.

Nederlands meisje (8) verkracht op Franse camping

© AFP

Een Nederlands meisje van acht jaar oud is verkracht op een camping in Saint-Alban-Auriolles, in het Franse departement Ardèche.

Haar ouders hoorden het slachtoffertje in de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 3 uur, gillen. Het meisje, dat alleen sliep in een tent, zou seksueel misbruikt zijn. Dat blijkt uit medisch onderzoek.

De ouders hebben deze ochtend klacht ingediend tegen onbekenden. Tientallen agenten van de politie van Vallon-Pont-d’Arc en naburige korpsen kwamen dinsdag ter plaatse en proberen de dader op te sporen. Volgens Franse media is het meisje zelf nog niet verhoord.

In 2014 werd een pedoseksueel, Sébastien Dutheil, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar na de aanranding van tientallen minderjarigen op verschillende campings in de Ardèche tussen 2010 en 2012. Zijn slachtoffertjes waren 6 tot 17 jaar oud.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER