© © VRT BMUSS

‘Vive le Vélo’ te populair: locaties blijven dit jaar geheim

Karl Vannieuwkerke (46) maakt deze Tour de France de locaties waar hij zal neerstrijken met zijn populaire wielertalkshow Vive le Vélo niet bekend. Hij wil een volkstoeloop vermijden.

tdl, dhs

Het is het ideale uitstapje voor Vlaamse toeristen in Frankrijk: tijdens de Tour de France een live-uitzending van Vive le Vélo bijwonen, in de buurt van hun ­vakantieadres. Presentator Karl ­Vannieuwkerke publiceerde de voorbije jaren op sociale media de agenda met de exacte opname­locaties. Zo kwam het dat kleine Franse boerengaten waar nog nooit iemand van gehoord had, opeens volliepen met Vlamingen.

Maar trop is te veel. Dit jaar zal Vannieuwkerke de locatielijst niet openbaar maken, kondigde hij op Facebook aan. “Er kwam steeds meer volk af op de opnames, en de bekendmaking van de locaties op sociale media had een versterkend effect”, verduidelijkt VRT-woordvoerder Hans Van ­Goethem. “Niet dat er zich ooit een incident heeft voorgedaan. Maar de opkomst moet beheersbaar blijven. De productieploeg moet een goed programma kunnen maken, en een dorpsplein moet toegankelijk blijven.”

Voor alle duidelijkheid: Vla­mingen blijven welkom. Alleen wordt het hen moeilijker gemaakt om de adressen te weten te komen. Ze zullen de VRT-klantendienst moeten bellen of via Facebook de moderator van de Vive le Vélo-pagina een privébericht moeten sturen.

“We willen niet geheimzinnig doen”, benadrukt producer ­Gunther Leenders. “Het is meer een nuanceverschil. Vroeger leek de publicatie van de locatielijst een oproep: we zitten daar, kom massaal af. Nu is het veeleer: U wilt weten waar we zitten? Hier. Wees welkom.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER