Engelse pers cynisch over Brugse frietkorting

Nadat deze week in onze krant gewag werd gemaakt van de frietkorting voor Bruggelingen, pikten verschillende Engelse kranten het verhaal op. “We werden er nog niet op aangesproken”, klinkt het bij de frituristen.

Dieter De Milde,ddj

LEES OOK: Frieten duurder voor toeristen: klacht tegen frituren die korting geven aan eigen inwoners

De Engelse pers nam gisteren gretig het verhaal over dat deze week in onze krant verscheen in verband met de ‘toeristentaks’ op de Brugse frietjes. Zowel The Guardian, The Times als The Daily Mail waarschuwden hun lezers gisteren allemaal voor de gemiddeld tien procent die voor niet-Bruggelingen bovenop de prijs van een pak friet komt in ‘het gezellige middeleeuwse stadje’.

Wrange nasmaak

De honderdduizend Britten die elk jaar op bezoek komen in de West-Vlaamse hoofdstad moesten volgens de Engelse pers vooral opletten dat ze aan de prijs van één van Belgiës uithangborden geen wrange nasmaak overhielden. Philippe Thijs van frietkot ‘Chez Vincent’ aan de Sint-Salvatorskerk was nog aan het bekomen van alle commotie maar had naar eigen zeggen nog geen vreemde reacties gehad van niet-Bruggelingen. “Ik ben me bewust dat het in de internationale pers kwam, maar ik werd er alvast nog niet op aangesproken door Engelstaligen en heb ook nog geen Limburgers over de vloer gekregen die een Brugs accent nabootsten om de korting te krijgen”, lacht hij. “Het gaat me trouwens niet per se om een Brugs accent, maar wel om terugkerende klanten. Ik heb mensen uit Rijsel die om de zoveel tijd passeren omdat ze hier een appartementje hebben en zij krijgen dat ook”, verzekert hij. “Ik snap trouwens de hele heisa niet zo goed. In Rome heb je drie prijzen, één voor de Romeinen, één voor de Italianen en één voor de toeristen en daar kraait geen haan naar.”

Ook in het Brugsch Friethuys, waar de korting ook gegeven wordt, werden ze er nog niet op aangesproken na de Engelse persaandacht. “We geven de mensen uit de streek een procentje op onze normale prijzen, maar we rekenen de toeristen niet méér aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen