© Tom Palmaers

Dure flats Blauwe Boulevard verkopen als zoete broodjes: “Nu al wachtlijst voor tweede fase”

Wie de jongste tijd aan de Hasseltse Kanaalkom passeerde, zag voor het eerst een stukje van de bouwwerf van Quartier Bleu boven het hekwerk uit steken. “Dat klopt”, zeggen Philip Onclin van Chateau Real Estate en Tom Van Becelaers van Matexi. “Het eerste gedeelte van de parkeergarage is klaar, nu gaan de bouwwerken bovengronds verder. En intussen draait ook de verkoop op volle toeren. De zeven luxeflats aan het water vlogen de deur uit en van de 83 flats in The Meridian zijn er ook al 53 verkocht.”

Dirk JACOBS

Met gemiddeld 150 passanten op de werftribune en dagelijks verschillende bezoekers in het verkoopkantoor is de interesse voor de appartementen zichtbaar groot. “Nu ze ook stilaan zichtbaar worden, is er nog meer interesse”, zeggen Onclin en Van Becelaere. “Wat zeker waardevol is, is dat er een erg breed aanbod is, gaande van studio’s vanaf 127.000 euro tot en met het penthouse vlak aan de waterkant van 1,25 miljoen euro. Het kan bizar klinken, maar die zeven luxeflats waren echt als eerste verkocht. De aparte blok ‘Docklife’ krijgt aan de waterkant daarom een vervolg met nog eens 28 gelijkaardige flats. Die komen boven de horecazaken langs de waterlijn, en daarop heb zich al meer dan tien kandidaten ingeschreven. Maar ook voor de andere woonblokken die er nog komen, is er nu al belangstelling. We gaan onze tweede fase dan ook al na de zomer in verkoop zetten. Veel kopers en kandidaat-kopers vinden de locatie heel uniek. En dus zijn we er zeker van dat de prijzen niet meteen zullen dalen in de volgende fases, integendeel. We blijven wel vasthouden aan een mix van groot en klein, zoals we dat in de eerste fase gedaan hebben.”

Naar de stad

“Kandidaat-kopers zijn zowel investeerders als mensen die er zelf willen gaan wonen. De meeste mensen verkopen hun huis ergens in Limburg en verkassen naar Hasselt. Maar niet alleen jonggepensioneerden, ook jongere koppels investeren hier in een startwoning. Nog opmerkelijk is dat er ook serieus wat belangstelling is uit Vlaams-Brabant, zelfs tot in Leuven. En vlak over de grens kijken heel wat Nederlandse buren richting Hasselt.”

2019

“Nog dit jaar moet de ruwbouw van de hele parkeergarage klaar zijn en geleidelijk sluiten dan de bouwwerken voor de winkels en flats aan. Tegen de zomer van 2019 moeten de winkels open, zullen de eerste bewoners in de flats kunnen trekken en is ook de complete parkeergarage bruikbaar. Welke winkels en horecazaken er komen, kunnen we nu echt nog niet kwijt. Die mensen willen eerst zeker weten wanneer ze van start kunnen.”

“Dagelijks zijn hier nu om en bij de 150 mensen aan de slag die nu al 55.000 kubieke meter beton hebben gebruikt, onder meer in de 90 centimeter dikke vloerplaat van de garage. Daar komt nog 35.000 kubieke meter bij in de ondergrondse constructies en nog eens 25.000 kubieke meter beton bovengronds. In de betoncentrale lost gemiddeld één schip per dag grondstoffen.”