Omstreden politicus onder vuur voor ‘vage’ steunactie: “Nog geen cent gezien”

© emt

Heeft de grootscheepse steunactie van de Kaprijkse N-VA-voorzitter Rufy Baeke voor de MUG-heli van het Brugse Instituut voor Dringende Medische Hulpverlening (IDMH) geld opgebracht en, zo ja, waar is het naartoe? Zelf wil Baeke geen klaarheid scheppen. “Het resultaat oogt mooi”, zegt hij vaag, maar bij het IDMH hebben ze na zes maanden nog altijd geen euro gezien. “Wacht tot maart volgend jaar”, zegt Baeke.

Willy De Buck

Als dokter in hart en nieren was Baeke eind vorig jaar zwaar op zijn ziel getrapt toen het Oost-Vlaams provinciebestuur besliste om geen financiële steun te verlenen aan de noodlijdende MUG- heli van het Instituut voor Dringende Medische Hulpverlening (IDMH), die vanuit Brugge opereert in grote delen van Oost-, West- en Zeeuws-Vlaanderen. Baeke sprong dan maar zelf in de bres: hij probeerde de Meetjeslandse gemeenten te overhalen om een toelage goed te keuren en stelde voor dat alle bezoekers aan nieuwjaarsrecepties 5 euro zouden doneren.

Hoewel Baeke wist dat het IDMH een vast steunnummer heeft, kondigde hij een paar dagen later bovendien een eigen nummer aan waarop alle giften welkom waren. De dagen daarop herhaalde Rufy Baeke regelmatig zijn oproep: “Laat de fondsen maar komen. Na bericht op mijn emailadres volgt rekeningnummer van de Meetjeslandse steunactie waarop gestort kan worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen