© rr

Ree gered uit bassin met water

Kraanman Walter Bols heeft gisteren een jonge ree van een gewisse dood gered. “Ik moest iets doen voor dat diertje, anders zou het verdrinken”, zegt de man.

mph

De bouwvakker werkt momenteel mee aan de sloop van de voormalige steenbakkerij SAS in Rijkevorsel. “Vrijdagmorgen zag ik dat een jonge ree in een waterbassin op het terrein was gesukkeld. Het dier geraakte er op eigen kracht niet meer uit. Ik heb dan de graafbak van mijn kraan in het water later zakken. Gelukkig begreep de ree dat het daarin alvast een rustplaats kon vinden.” Ook de brandweer werd verwittigd. Met een touw en vereende krachten werd de ree op het droge gebracht. Een veearts deed een eerste onderzoek en daarna werd het dier overgebracht naar het opvangcentrum voor dieren VOC Neteland in Herenthout.

Opvangcentrum

“We hebben de ree inmiddels alweer in de vrije natuur losgelaten”, klinkt het daar. “Het dier was immers niet echt gewond, maar vooral onderkoeld. Nu is veel contact met mensen niet bevorderlijk voor reeën die zeer stressgevoelig zijn. Vandaar dat snel vrijlaten als ze weer opgewarmd zijn, aangewezen is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER