thumbnail: null

Oostende op de valreep voorbij Moeskroen

Oostende heeft met 2-1 gewonnen van Moeskroen. De bezoekers waren vlak voor rust na een blunder van Siani op voorsprong geklommen, maar een penalty van Musona en een knal van Marusic zetten de wedstrijd nog helemaal op z’n kop. Oostende nestelt zich zo weer in de subtop, Moeskroen blijft (nog altijd) punteloos laatste.

Lars Godeau

KV Oostende kreeg zondagavond eindelijk een ‘makkelijke’ tegenstander voorgeschoteld. Althans, op papier dan toch. Op de openingsspeeldag moesten de Kustboys het nog afleggen tegen Racing Genk, vorige week werd gewonnen van Club Brugge. Dan moest een overwinning tegen het nog punteloze Moeskroen ook wel lukken.

KV Oostende

Moeskroen-Per.

Animo met Silvio

Maar overhaast te werk gaan, dat wilden de mannen van trainer Yves Vanderhaeghe niet, integendeel. Dimata probeerde al heel vroeg (en tevergeefs) een strafschop te versieren, voor het overige kregen we vooral halve kansen te zien. Tot Silvio Proto rond het halfuur voor wat animo begon te zorgen. Hij kwam ver uit zijn kooi, probeerde een snelle hervatting van Markovic te verhinderen en zo gingen de poppen aan het dansen. Wat haantjesgedrag en een gele kaart later, keerde Proto terug naar zijn doel.

De eerste helft leek dus een maat voor niets te worden, maar het venijn zat in de staart. Vagner had een prima parade in huis op een al even prima uithaal van Musona, maar het doelpunt viel aan de overkant. Siani liet het leer domweg liggen waardoor Markovic alleen op Proto afkon. De Serviër omspeelde Proto en legde de 0-1 makkelijk binnen.

Het moment van El Ghanassy

Oostende moest dus aan de bak na rust en dat hadden Musona, El Ghanassy en Tomasevic het best begrepen maar hun pogingen leidden niet tot een doelpunt. Terwijl Moeskroen (te veel) achterover leunde en loerde op de counter, kwam Oostende dan toch langszij. Gulan tikte Marusic (lichtjes) aan, scheidsrechter Dierick wees resoluut naar de stip. Knowledge Musona nam z’n verantwoordelijkheid en trapte z’n team langszij: 1-1.

Moeskroen kreunde en ging uiteindelijk ook kopje-onder. El Ghanassy kende eindelijk een bevlogen moment, liet twee verdedigers ter plaatse staan en bediende met enorm veel overzicht Marusic. Die verscheen alleen voor Vagner en bezegelde het lot van Moeskroen: een nul op negen en een weekje langer de rode lantaarn.