Minder ongevallen in eerste drie maanden van circulatieplan in Gent

© Photo News

In de eerste drie maanden van het circulatieplan in Gent zijn er binnen de stadsring opvallend minder ongevallen gebeurd dan in dezelfde periode in 2016. Dat meldt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw. “Het totaal aantal ongevallen is met 30 procent gedaald en ook het aantal ongevallen met zwaargewonden en lichtgewonden is behoorlijk afgenomen.”

Het circulatieplan, het belangrijkste onderdeel van het Gentse mobiliteitsplan, ging op 3 april van start. De binnenstad werd in zes sectoren rond een centraal voetgangersgebied onderverdeeld en doorgaand verkeer moet via de stadsring (R40). In 77 straten werd de rijrichting omgewisseld en verschillende ‘knippen’ verhinderen bestuurders van de ene naar de andere sector te rijden.

Radio2 meldde vrijdag dat er een derde minder ongevallen gebeuren sinds de invoering van het circulatieplan, en de cijfers van het stadsbestuur en de lokale politie komen in de buurt daarvan. “Er zijn 25 procent minder verkeersongevallen met zwaargewonden en 18,5 procent minder ongevallen met lichtgewonden.” Het totaal aantal ongevallen daalde volgens de cijfers met 29,8 procent, van 403 in april, mei en juni 2016 naar 283 in dezelfde maanden dit jaar. Een exacte vergelijking van de maanden is echter niet mogelijk omdat het circulatieplan pas op 3 april startte, en de cijfers van juni nog niet volledig zijn.

Het stadsbestuur plant een diepgaande evaluatie van het circulatieplan in het najaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen