© gva

Aanschuiven aan Voetgangerstunnel op weg naar Summerfestival

In de Voetgangerstunnel was het vrijdagmiddag druk aanschuiven. Heel wat jongeren waren op weg naar Summerfestival op Linkeroever én de staking van De Lijn is vrijdagmorgen van start gegaan. Mensen die van rechter- naar linkeroever moesten, maakten dus gebruik van de Voetgangerstunnel, waar net vandaag aan de roltrappen werd gewerkt.

inke, sare

“Aan de roltrappen aan Linkeroever worden rolluiken geïnstalleerd”, zei Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De rolluiken moeten ervoor zorgen dat bij onderhoudswerken aan de roltrappen die ook effectief afgesloten kunnen worden.

“De installatie van die rolluiken was al lang gepland en duurt van 9 tot 15 uur”, aldus nog Schoenmaekers. “Het is natuurlijk jammer dat dat net samenviel met de staking bij De Lijn en het festival op Linkeroever.” Ten laatste om 15 uur zou de tunnel weer op volledige capaciteit moeten draaien.

Summerfestival start officieel pas op zaterdagmiddag 1 juli, maar de camping is al sinds vrijdag 10 uur voor de kampeerders geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER