© Photo News

Officieel: Onyekuru speelt volgend seizoen op huurbasis bij Anderlecht

De transfer zat al even in de pijplijn en is nu officieel afgerond: Henry Onyekuru speelt volgend seizoen voor Anderlecht. Dat huurt hem een seizoen van de Engelse Premier League-club Everton, waar Onyekuru een contract voor vijf seizoenen tekende. Anderlecht-coach René Weiler en sportief directeur Herman Van Holsbeeck reageren uitermate tevreden op de transfer.

jtp

“Ik ben heel blij dat hij naar Anderlecht komt”, vertelt Anderlecht-coach René Weiler. “Het is een heel getalenteerde speler met indrukwekkende statistieken. Hij moet zich ook niet aanpassen aan de competitie, hij kent die al door en door, en wij kennen zijn kwaliteiten.”

“Zijn speelstijl past bij het huis en we hopen dat de fans zijn komst zullen toejuichen. We willen op drie fronten meestrijden en de komst van Henry Onyekuru past bij de ambitie van de club”, aldus sportief directeur Herman Van Holsbeeck.

Voor Anderlecht is de Nigeriaan al de vierde transfer van het tussenseizoen. Met het oog op de Champions League werd er heel wat kwaliteit naar het Constant Vanden Stockstadion gehaald. Zo verzekerde paars-wit zich eerder al van de komst van doelman Matz Sels (Newcastle) en middenvelders Sven Kums (Watford) en Pieter Gerkens (STVV). Met Clinton Mata van Charleroi werd er dan weer geen akkoord gevonden.

“Onyekuru zal het seizoen 2017-2018 uitgeleend worden aan de Belgische landskampioen Anderlecht, waar hij komend seizoen voor het eerst in zijn carrière kan proeven van de Champions League”, zo stelt Everton op de website. Voor de Toffees is Onyekuru de derde transfer van de zomer, nadat de Toffees eerder al middenvelder Davy Klaassen ( Ajax) en doelman Jordan Pickford (Sunderland) aantrokken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer