Technologiebedrijf Option slankt verder af in de hoop weer rendabel te worden

© FHW

De nieuwe Option-voorzitter Eric Van Zele wil met een halvering van de kosten en een verdere afslanking van het personeelsbestand het bedrijf tegen eind dit jaar weer rendabel maken. Dat schrijft De Tijd op haar site na de algemene vergadering van vrijdag, waar Van Zele de aandeelhouders een update gaf over de toestand van het technologiebedrijf. Met een halvering van de kosten verwacht Van Zele in de tweede jaarhelft een operationele winst te kunnen boeken.

Voormalig Barco-topman Van Zele slaagde erin het grootste deel van Options schuldenberg weg te werken. Hij had het zelf over een huzarenstuk.

Samen met het nieuwe management voerde Van Zele intussen ook een nieuwe herstructurering door. De kosten zijn gehalveerd van 6 tot 3 miljoen euro en het personeelsbestand daalt van 42 tot een dertigtal mensen. Ooit telde het bedrijf 700 werknemers.

Lees ook: Tien jaar geleden was het bedrijf van deze man 1 miljard euro waard, nu blijft daar slechts een fractie van over (+)

Ondanks een slechte eerste jaarhelft mikt Van Zele op een omzet van 8 à 9 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van de 4,3 miljoen euro van vorig jaar. Die groei moet in de tweede jaarhelft uitmonden in een operationele winst - niet over het volledige boekjaar -, als geen rekening gehouden wordt met de herstructureringskost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen