© FrMi

Antiterreurmaatregelen voor zomerkermis op centrumplein

De jaarlijkse zomerkermis strijkt dit weekend neer in het centrum van Heers. Gemeente en politie nemen maatregelen tegen mogelijke terreurdreiging.

Frank Missotten

De kermis opent zaterdag (1 juli) vanaf 17 uur en zondag (2 juli) vanaf 15 uur op het centrumplein. Op zaterdagavond is er om 22.30 uur een groot vuurwerk. De horeca-uitbaters verzekeren de ambiance met liveoptredens op de overdekte terrassen. “Tijdens het volledige kermisweekend is het deel van de Nieuwe Steenweg langs het gemeenteplein afgesloten zodat je op een veilige manier kan genieten van dit dorpsfeest”, vertelt burgemeester Henri Dumont. “Alle verkeer van Heers naar Borgloon en van Borgloon naar Heers wordt omgeleid via de Helena Wijnantslaan, Ribeaucourtlaan en Raes van Heerslaan. In feestzaal El Nayed -vroeger ‘t Pleintje- zijn er dit weekend twee trouwfeesten gepland. We hebben de toelating gegeven om te parkeren aan het administratief centrum, de genodigden kunnen dan via de achterzijde de feestzaal betreden.”

Gemeente en politie zetten dit jaar ook extra in op de veiligheid omwille van de terreurdreiging. “Er zal het hele weekend een mobiele camera aan de kermis worden opgesteld”, aldus Dumont. “En op ieder straateinde, zowel aan café Liquido als aan Heere van Heers, komt een versperring met een combi of met een camionette van de technische dienst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer