'Nieuwe' Couleur Café neemt blitsstart aan Atomium

© ycs

© ycs

© ycs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Na meer dan een kwarteeuw verhuisde het Brusselse festival Couleur Café van Thurn & Taxis naar het Ossegempark, aan het Atomium. Geen festivalganger die zich daar vrijdag aan stoorde. Couleur Café in het groen werd laaiend enthousiast onthaald.

Yves Coudron

Brusselaars Melvin De Craene en Daan Moerman zijn prille twintigers, maar al oudgedienden op Couleur Café. “Dit moet zowat onze vijfde editie zijn”, vertelt De Craene. “Die vier andere waren op Thurn & Taxis, een geweldige plek met de Brusselse wolkenkrabbers op de achtergrond. Maar deze locatie is minstens even goed. Dit is tegelijk veel groter en veel gezelliger.”

“Ik vind het Ossegempark zelfs beter dan Thurn & Taxis”, vult Moerman aan. “Voor mij mag Couleur Café hier blijven. We wonen in de buurt, dus dit is een pak praktischer voor ons. Uiteindelijk is er aan het festival zelf niets veranderd. Je ontmoet dezelfde groep fijne mensen die dezelfde muziek appreciëren.”

Hangmatten

“De hangmatten tussen de bomen en de sfeerverlichting, die maken het af”, klinkt het bij pjeirefretter Frederik Vanclooster. “Het Ossegempark is veel opener en ruimer dan Thurn & Taxis, er is meer plaats tussen de verschillende podia. Ik kom uiteraard in de eerste plaats voor de muziek. Hiphop is mijn ding, ik ben zelf rapper. Dit jaar had ik onder meer de Brusselse Roméo Elvis aangestipt, die was vorige keer echt geweldig. Ronnie Flex stond ook op mijn lijstje, maar die is er helaas niet geraakt. Hij zat vast in het verkeer.”

Jointje roken

Jean-Louis Close mag dan al zeventig zijn, hij is er graag bij. “Ik kan niet tellen hoe vaak ik hier al geweest ben. Ik hou erg van wereldmuziek en de ambiance die hier hangt. Jonge mensen die genieten, dat is leuk om te zien. Ze dansen, drinken een pintje en roken een jointje. (lacht) Ik rook zelf niet, maar als een vriend van mij er eentje opsteekt, dan neem ik wel eens een trekje.”

“Ik probeer de muziek van vandaag wat te volgen. Sommige dingen vind ik geweldig, zoals M. Hiphop is niet zo mijn ding. Bob Marley, dat is mijn generatie. En ik hoor hier dat zijn erfenis nog springlevend is.”

Neef van burgemeester

Ook Close valt voor de charmes van het Ossegempark. “Dit doet me denken aan de omgeving van de citadel van Namen, waar we ook festivals organiseren. Ik ben nog burgemeester geweest van die stad. Mijn neefje, die wordt binnenkort burgemeester van Brussel. (PS’er Philppe Close, nvdr)

Couleur Café loopt nog tot en met vandaag, zaterdag 2juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen