© Photo: Tom Palmaers

KAART. Op deze plaatsen in Limburg loopt u het meest kans op een ongeval

Sinds donderdag kunt u op een interactieve kaart nagaan hoe het gesteld is met de verkeersveiligheid in uw straat. Noem het gerust een soort Google Maps voor verkeersongevallen. Die brengt alle verkeersongevallen tussen 2014 en de eerste helft van 2016 in kaart. De federale politie wil mensen op die manier alerter maken voor de verkeersrisico’s. Ontdek op de kaart waar de gevaarlijkste punten in uw regio zich bevinden.

dst, Kristin Matthyssen

De gegevens van bijna 53.000 processen-verbaal zijn erin opgenomen, over ongelukken waarbij doden of gewonden gevallen zijn. Exacte cijfers zijn niet terug te vinden op de kaart, maar elk ongeval wordt aangeduid met een blauw bolletje. Wie de functie ‘heat’ aanklikt, ziet de gevaarlijkste plaatsen geel en rood opgloeien.

Bekijk hier de gevaarlijkste punten in uw regio.

In Hasselt kleurt vooral de Kuringersteenweg rood. Zowel aan de kruising aan de Carrefour als aan het oprittencomplex aan de E313.

In Genk zijn vooral de Westerring in Winterslag en Waterschei en de Europalaan (Genk Centrum) de wegen met de meeste ongevallen.

Bekijk op de website ook de ongevallencijfers voor de rest van onze provincie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer