© Photo News

Antwerp pakt uit in derde oefenmatch: 0-9

Antwerp heeft in de derde oefenmatch vlot gewonnen van Kontich. De Great Old ging naar huis met maar liefst 9 doelpunten op de teller.

Kontich- Antwerp: 0-9

Stdr

Antwerp werkte de derde oefenpot van het seizoen af zonder de zieke Dequevy, maar de Great Old had de flankaanvaller niet echt nodig om vlot afstand te kunnen nemen van provincialer Kontich, die zich voor de koffie nog kranig wist te houden. Enkel Owusu met het stiftertje en Limbombe vanaf de stip wisten te scoren, al waren ook Dierckx en Achter er erg dicht bij.

Na de rust zorgde Owusu met nog eens twee goals voor de 0-4, terwijl Dierckx en Camus de forfaitcijfers op de thuisdoelman zagen stranden. Coach Boloni gaf ook weer kansen aan de beloften Ofosuhene en Jacobs, en die omarmden dat vertrouwen wat graag door elk een keer te scoren. Hairemans en Vleminckx, telkens vanaf de stip, en de eindelijk nog eens scorende Binst maakten het feestje compleet. Aan de overkant stond de pas getrouwde Debaty er eerder voor spek en bonen bij, want de Antwerpdoelman kreeg haast geen werk op te knappen.

N’Diaye (kuit) trekt volgende week nog eens op controle en hoopt binnen dit en ten laatste twee weken bij de groep te kunnen aansluiten. Zondag krijgt de kern vrij. Mogelijk speelt Antwerp ook op woensdag 5 juli een oefenmatch, maar dat en een tegenstander staan nog niet vast.

Antwerp: Jezina (46’ Debaty), Duplus, Biset, Kone, Vansteenkiste, Haroun, Achter (46’ Hairemans), Camus, Dierckx, Limbombe, Owusu.

Antwerp na 60’: Debaty, Dom, Colpaert, Kone, Daeseleire, Omolo, Hairemans, Jacobs, Binst, Ofosuhene, Vleminckx.

Doelpunten: 6’ Owusu 0-1, 29’ Limbombe 0-2 (strafschop), 49’ Owusu 0-3, 57’ Owusu 0-4, 75’ Ofosuhene 0-5, 78’ Hairemans 0-6 (strafschop), 87’ Jacobs 0-7, 88’ Vleminckx 0-8 (strafschop), 89’ Binst 0-9.