Agent en slachtoffer waren zwart, rellen in Milwaukee gaan door

Na de eerste rellen zaterdag is het ook vannacht onrustig geweest in Milwaukee. De politie bevestigt dat er tijdens die rellen een persoon is neergeschoten. Ook zijn er meer details bekend over de dood van een zwarte jongeman, meteen ook de reden van de rellen in de stad.

Tijdens de rellen van afgelopen nacht probeerden de ordediensten een groep van honderden betogers uit elkaar te drijven. Daarop gooide de groep met stenen en andere voorwerpen. In het tumult dat daarbij ontstond, waren ook enkele schoten te horen. Voorlopig is het nog niet bekend of de neergeschoten persoon een demonstrant was of een agent.

Alles begon met een verkeerscontrole zaterdagmiddag

Om te weten waarom het onrustig is in de stad, moeten we terug naar zaterdagmiddag. Tijdens een verkeerscontrole hield de politie een 23-jarige jongeman tegen die een wapen bij zich had. Volgens de burgemeester van de stad draaide het slachtoffer zich met het wapen in zijn hand naar de agent en reageerde hij niet op diens bevelen. Daarop werd hij doodgeschoten. Het is vooralsnog niet duidelijk of de 23-jarige jongeman de agent ook echt had bedreigd met het wapen.

In een verklaring laat de politie weten dat zowel de schutter als het slachtoffer zwart waren. Hiermee hopen ze de lont uit het kruitvat te halen wat de beschuldiging van racisme betreft.

Burgemeester verdedigt optreden van zijn agent

Meest gelezen