Direct naar artikelinhoud
Video

"N-VA staat politieke vernieuwing in de weg": Calvo haalt uit naar N-VA en "megacumul" van De Wever

Kristof CalvoBeeld photo_news

In de marge van de zware klappen die de socialisten in België krijgen, werpt Groen zich op als grote uitdager van N-VA. "N-VA staat politieke vernieuwing in de weg, maar wij gaan ze blijven uitdagen. En ze worden zenuwachtig", zegt boegbeeld Kristof Calvo (Groen) in een gesprek met VTM NIEUWS.

Op de vraag of Groen de nieuwe vijand is voor N-VA, antwoordt Calvo: "Ik spreek niet graag over vijanden, maar N-VA voelt wel dat Groen een hoopvol alternatief is. N-VA stemt vaak voor onrechtvaardige maatregelen, dat willen wij net niet. N-VA staat politieke vernieuwing in de weg, Groen wil de motor zijn van vernieuwing. Het zal dus zeker nog clashen".

Uithalen

Clashen doet het de laatste weken zeker. Met aanvallen van Groen op onder anderen Kamervoorzitter Siegfried Bracke en omgekeerd, uithalen van N-VA-voorzitter Bart De Wever naar Groen. Die laatste zei onlangs dat Groen zich wast in onschuld, maar zich evenzeer schuldig maakt aan het cumuleren van postjes.

Megacumul

"Bart De Wever wordt zenuwachtig. Hij ziet de peilingen ook. Hij ziet dat wij de handschoen opnemen, en we zullen er niet mee stoppen. De N-VA vindt dat vervelend, maar dat zie ik als een compliment. Bovendien komen de aanvallen niet toevallig op het moment dat wij de megacumul van De Wever aangekaart hebben. Hij zit in de Kamer, is burgemeester en partijvoorzitter. Dat kan je echt niet allemaal combineren", aldus Calvo.

Bart De WeverBeeld BELGA